фото3Тернопільський мистецький фаховий коледж імені Соломії Крушельницької з лютого до травня 2021 запроваджує регіональні курси з підвищення кваліфікації для викладачів музичних спеціальностей мистецьких шкіл.

Установча сесія курсів підвищення кваліфікації та Урочиста академія, присвячена 100-річчю з дня заснування Всеукраїнського хорового товариства ім. Миколи Леонтовича відбулася 6 лютого.

Майже 400 слухачів курсів із дотриманням заходів безпеки змогли ознайомитися з інформацією щодо організації курсів, представленою дирекцією коледжу в особі його керівниці Римар Лариси Іванівни. Учасників зібрання привітав хор коледжу. У його виконанні прозвучали «Отче наш» та «Щедрик» Миколи Леонтовича (керівник хору — А. Голодрига).

Серед лекцій та виступів були представлені дві дослідницькі наукові теми, присвячені 100-річчю створення Всеукраїнського товариства імені М. Леонтовича та «Магія хорового шедевру М. Леонтовича «Щедрик», які прочитала Кузик Валентина Володимирівна – кандидат мистецтвознавства, доктор філософії (з мистецтва), старший науковий співробітник відділу музикознавства Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені Максима Рильського НАН України, лауреат премії імені Миколи Лисенка, член Національної спілки композиторів України. Слухачі почули унікальні факти та побачили історичні документи, які глибше розкривають здавалося б хрестоматійні знання з музичної літератури.

Актуальні питання конкурсного руху в початковій мистецькій освіті (конкурсоманію, фаховість змісту, статуси) проаналізував Петро Олександрович Андрійчук — український диригент, композитор, заслужений працівник культури України, професор КНУКіМ, художній керівник, диригент ансамблю пісні та танцю «Дарничанка».

Сучасні освітні тенденції та їх вплив на мистецьку освіту представила Колос Тетяна Миколаївна — керівник експертної групи з мистецької освіти Директорату культури і мистецтв Міністерство культури та інформаційної політики України.

фото4

Директор Державного науково-методичний центру змісту культурно-мистецької освіти Бриль Марина Миколаївна розповіла про діяльність Центру як координатора змін, які відбуваються на часі в мистецькій освіті на рівні мистецьких шкіл та фахових коледжів (розроблення типових програм, створення електронної бібліотеки, організація експертизи методичних розробок та підтримки освітніх мистецьких проєктів).

фото5

фото3

Джерело: https://www.facebook.com/dnmczkmo