violonchelloЗа ініціативи всесвітньовідомого віолончеліста, професора Дениса Северина 22-28 червня 2018 року в Україні проходить  Міжнародний віолончельний фестиваль ArtCello Junior, у якому беруть участь 12 молодих музикантів із України, Білорусії, Румунії, Вірменії, Казахстану, Німеччини та Грузії.

Упродовж семи днів у Львові, Кам’янець-Подільському, Хмельницькому і Тернополі відбуваються майстер-класи та концерти юних віолончелістів. 27-28 червня захід проходить у Тернополі.

Фестиваль організував відомий віолончеліст Денис Северин – професор Вищої Школи Музики в Женеві і Вищої Школи Мистецтв у Берні (Швейцарія) за партнерської підтримки Фонду «Ліра» та Art Without Borders Association Basel («Асоціація мистецтво без кордонів Базель» (Швейцарія).

ArtCello Junior спрямований на підтримку молодих талановитих віолончелістів із усього світу. Сольні виступи з оркестрами,творчі зустрічі і майстер-класи, як стверджують організатори, неодмінно стануть важливими подіями на їх творчому шляху.

«Відкриваючи в Україні новий фестиваль, ми приєднуємось до міжнародної традиції проведення віолончельних фестивалів, чудовими зразками яких є Super Cello фестиваль у Китаї, Cello Biennale Amsterdam у Нідерландах, Kronberg Cello Festival у Німеччині та багато інших. Наша мета – об’єднати віолончелістів з різних країн світу та дати можливість українській публіці почути представників міжнародної віолончельної еліти», — каже Денис Северин.

Проект складається з двох частин. Перша — ArtCello Junior. Друга частина —  ArtCello Pro відбудеться восени цього року і запрошує солістів та педагогів зі світовим ім’ям виступити у кращих концертних залах України. Проект дає можливість молодим українським віолончелістам взяти участь у майстер-класах і творчих зустрічах.

«Я хочу подякувати моїм багаточисленним колегам за їх ентузіазм, творчі ідеї і підтримку у проведенні фестивалю, зокрема, тернополянам Тарасу Видишу і Мирославу Крілю. Звертаючись до нашої прекрасної української публіки, я хочу запевнити вас, мої дорогі друзі, що фестиваль з його різноманітною програмою не залишить слухача байдужим», — стверджує засновник Фестивалю ArtCello, професор Денис Северин.

violonchello

На фото: під час репетиції у залі Тернопільського обласного державного музичного училища ім.С.Крушельницької  12 віолончелістів разом із професором Денисом Северином та директоркою училища Ларисою Римар.