30Третьокурсники Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької поринули у літопис Тернопільщини та України від сивої давнини до сучасності, доторкнувшись до найбільш значимих сторінок історії, культури, природи.

Студенти ознайомилися з експозицією, яка розгорнута у музеї і приурочена найбільш трагічній сторінці ХХ століття – штучного голодомору 1932-1933 років.

Хлопці та дівчата мали нагоду почути живий голос Соломії Крушельницької, записаний на платівці, випущеній у США завдяки українській діаспорі. Відтворюють запис у залі, присвяченій життю та творчості всесвітньовідомої нашої землячки. Студенти доторкнутися до творчості найбільш загадкового скульптора Іоана Георга Пінзеля, який творив на Тернопіллі, побували на етнографічній виставці, де їм розповіли про особливості вишиванок у різних регіонах області і навіть показали взуття різних історичних епох. Довідалися студенти  багато цікавого і про заснування Тернополя, і  становлення української гривні у різні роки та унікальну місцеву валюту – тернопільські бони.

Новітню історію студенти пізнали на експозиціях, приурочених Революції Гідності та  російсько-українській війні.

Третьокурсники ознайомилися із природою краю, побачили, як жили на території області люди до нашої ери та у перших століттях нового літочислення, про добу Київської Русі та козаччини, про ремесла краю та залізниці, про історичних постатей, які зробили значний внесок у розвиток Тернопілля тощо.

«Тернопільський мистецький коледж щиро дякує працівникам краєзнавчого музею за цікаві, пізнавальні екскурсії сторінками української історії та культури, — наголосила керівниця навчального закладу Лариса Римар. – Студенти мали нагоду побачити, відчути подих нашого минулого та сьогодення».

 3128

2726

2322

2120

1817

1615

1411

98

63

21

Мітки: ,