22Богдан Шуст, третьокурсник Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької, обраний до складу Молодіжного симфонічного оркестру України (YsOU),  пройшовши усі етапи відбору та «живе» прослуховування. Богдан навчається на відділі  «Оркестрові струнні інструменти». В оркестрі він гратиме на контрабасі. Цьогорічний відбір до YsOU був успішним і для минулорічного випускника коледжу, тубіста Богдана Кизими, який зараз навчається у Національній музичній академії України ім.П.І.Чайковського (Київ).

Прослуховування відбувалися в Одеській національній музичній академії імені А.В.Нежданової наприкінці травня. Близько ста молодих претендентів із 15 міст України оцінювало журі у складі музикантів з Одеси, Дюссельдорфа, Харкова та Києва. Відтак було відібрано 18 учасників із 8 міст країни.

YsOU (Yоuth sуmphony Оrchestra of Ukrаine) — це Молодіжний симфонічний оркестр України, що заснований у 2016 році з ініціативи української диригентки зі світовим визнанням Оксани Линів. Учасниками оркестру України можуть стати молоді музиканти віком від 12 до 22 років.

Діяльність оркестру зосереджена в кількох основних напрямках, а саме: професійна платформа для молодих музикантів, співпраця з молодіжними оркестрами Європи; концерти, участь у фестивалях, співпраця з провідними солістами, диригентами та сучасними композиторами тощо.

 

Мітки: ,