1-6Сьогодні Тернопільський мистецький фаховий коледж імені Соломії Крушельницької прийняв до своїх лав нове покоління музикантів.

У залі академічного обласного українського драматичного театру радість свята перепліталася із щирими подяками нашим захисникам за можливість розпочати новий навчальний рік, смутком і хвилиною мовчання за тими, хто віддав життя на полі бою, та вірою у перемогу.

1-14

«Новий навчальний рік розпочинається у складних умовах війни, — наголосила керівниця коледжу Лариса Римар. – Низький уклін нашим мужнім воїнам за цю таку бажану зустріч. Світла пам’ять полеглим, які стримували ворога. А педагогічний колектив коледжу  буде берегти та зростати нову українську мистецьку еліту».

Привітала студентів директорка департаменту культури та туризму  Тернопільської обласної військової адміністрації Світлана Байталюк.

1-12

- Ви – майбутнє українського культурного фронту, бо ви, і я у це вірю, прославлятимете нашу державу на увесь світ. Учіться, опановуйте нові знання, будьте надійним мистецько-духовним тилом, бо маєте чудових, мудрих, досвідчених педагогів. Вони виховали  плеяду талановитих  музикантів. Перемога здобувається на усіх фронтах, і тому вона таки буде!».

1-4

Святкову атмосферу створювали і студенти старших курсів, які зорганізували для присутніх  концерт. Під час урочистостей студенти, викладачі, батьки долучилися до збору коштів для придбання обладнання для наших захисників.

За традицією, четвертокурсники передали новим студентам символ знань, який у коледжі має форму скрипкового ключа і відчиняє усі двері у світ музики.  А першокурсники склали урочисту присягу.

Традиційно свято завершилося виконанням гімну коледжу, авторами якого є заслужений діяч мистецтв України Юрій Кіцила та викладачка української мови Марія Чорненька.

Після урочистостей першокурсники поклали квіти до пам’ятника патронеси коледжу Соломії  Крушельницької, 150-річчя якої відзначатиметься цьогоріч на державному рівні. Відтак відвідали кімнату-музей славетної співачки, яка діє у коледжі.

Адміністрація навального закладу також сьогодні провела збори із батьками першокурсників, розповівши їм про особливості навчання у мистецькому закладі.

1-81-9

1-101-7

1-111-3

1-11-15

3-12-1

2-2

Мітки: , , , , ,