01Навчальний посібник «Методика навчання гри на інструменті (баян, акордеон)» підготувала Наталія Схаб, спеціаліст вищої категорії, викладач-методист відділу «Народні інструменти» Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької. За словами авторки, працювала вона над посібником чотири роки. Наталія Схаб використала у ньому як власний досвід щодо викладання методики навчання гри на баяні та акордеоні, так і дослідження авторитетних вчених, музикантів-педагогів та виконавців.

«Навчальний посібник поєднує в собі доступність викладу матеріалу із ґрунтовним аналізом методичних принципів гри на баяні. У посібнику враховано досвід відомих педагогів та музикознавців. Керуючись ним, автор навчального посібника ставить високі завдання творчого розвитку особистості, здатної до самовираження і реалізації набутих знань, умінь, навичок  майбутніх виконавців», — написав у рецензії Дмитро Кужелєв, кандидат мистецтвознавства, професор кафедри народних інструментів Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка. Як наголосив рецензент, «навчальний посібник укладений відповідно до програми навчальної дисципліни і містить лекційний матеріал, плани та завдання для практичних занять, термінологічний словник, список рекомендованої літератури, перелік екзаменаційних питань, а також додатки до різних тем».

Рецензентами посібника Наталії Схаб також були Петро Андрійчук, заслужений працівник культури України, професор Київського національного університету культури і мистецтв, Богдан Водяний, кандидат мистецтвознавства, професор, завідувач кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва ТНПУ ім. В.Гнатюка, заслужений діяч мистецтв України.

Посібник «Методика навчання гри на інструменті (баян, акордеон)» містить три розділи, в яких подано лекційні теми, семінарські заняття та тестово-контролюючу програму. Крім цього, у ньому  наведено термінологічний словник та додатки, що допоможе студентам збагатити знання з методики навчання гри на інструменті, а також у проведенні уроків з учнями різних вікових категорій.

Видання стане у пригоді студентам та викладачам фахової передвищої освіти.

 

Мітки: , , ,