1-12У його складі вперше виступав і Богдан Шуст, студент четвертого курсу Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької. Хлопець навчається на відділі  «Оркестрові струнні інструменти». В оркестрі він грає на контрабасі.

Молоді музиканти із різних міст України готувалися до виступів в Національній музичній академії ім. П. Чайковського. Кілька днів репетицій – і перші чотири концерти у Києві, Львові та Маріуполі. За словами Богдана Шуста, два тижні  підготовки та виступів були насиченими і сповненими емоціями,  удосконаленням виконавської майстерності та спілкуваннями з відомими музикантами.

«Ми вступали на Михайлівській площі у Києві з програмою «Ковчег Україна». Диригентом була наша всесвітньо відома Оксана Линів, з ініціативи якої і з’явився Молодіжний симфонічний оркестр України. У концерті взяло участь багато зірок українського шоу-бізнесу.  Святослав Вакарчук, Джамала, солістка гурту «The hardkiss“ Юлія Саніна, Аліна Паш, етногурт ДахаБраха, — розповідає Богдан. —  Згодом – Львів,  де ми мали два концерти з різними програмами. Один концерт відбувся в залі lem Station з програмою «За межі людського». Цю програму ми готували лише 3 дні. Виконували перший концерт Н.Паганінні для скрипки з оркестром в трьох частинах, соліст Яков Павленко (Німеччина), Г.Хольст «Юпітер» з сюїти «Планети». І родзинкою була прем‘єра «Космічної симфонії» Стефанії Туркевич, яку до нас ніхто не виконував. Готували ми цю програму під керівництвом диригента Віталія Алєксєйонка (Білорусь), який і диригував на цьому концерті. За кілька днів – ще один концерт в тому ж lem Station з програмою «Ковчег Україна», на який прийшло стільки людей, що важко було знайти порожні місця. Диригувала Оксана Линів. Останній наш концерт цього заїзду відбувся в Маріуполі. Виконувалася програма «За межі людського», диригував Сергій Нестерук».

Нагадаємо, YsOU (Yоuth sуmphony Оrchestra of Ukrаine) — Молодіжний симфонічний оркестр України, заснований у 2016 році з ініціативи української диригентки зі світовим визнанням Оксани Линів. Учасниками оркестру України можуть стати молоді музиканти віком від 12 до 22 років.  Його склад постійно оновлюється. Цього року вибороли право бути серед кращих молодих музикантів України студент Тернопільського мистецького коледжу Богдан Шуст та випускник коледжу, а нині студент  Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського (Київ), тубіст Богдан Кизима.

Прослухати концерти можна за посиланнями: https://www.youtube.com/watch?v=Y2Wb_Or-wJc

https://www.youtube.com/watch?v=BU4rNLmYpLI

https://www.youtube.com/watch?v=wrpJswUnASg

 На фото – Богдан Шуст, Оксана Линів, Богдан Кизима

Мітки: ,