IMG-924727 лютого на базі Тернопільського музичного коледжу ім. Соломії Крушельницької відбулася робоча нарада за участю директорів музичних шкіл та шкіл естетичного виховання Тернопільської області, яку проведено з ініціативи дирекції коледжу та управління культури в Тернопільській області, як головного галузевого координатора у сфері культури та головного розпорядника коштів.

Предметом наради було обговорення питань, які торкаються мистецької освіти в умовах реформування музичних шкіл, коледжів і вищих навчальних закладів.

Сьогодні згідно рішень органів виконавчої влади ухвалена нова концепція мистецької школи, яка розширює можливості  для здійснення навчання і отримання мистецької освіти для різних вікових  та соціальних категорій.

“Тернопільський музичний коледж зацікавлений у тісній співпраці з музичними школами, оскільки ми є ланкою одного ланцюга мистецької освіти. Ми знаємо, що село завжди було “колискою” української нації. На нашу думку творчий відбір дітей сільської місцевості у мистецькі школи повинен відбуватися постійно і кращі із кращих з них матимуть можливість продовжувати навчання у нашому навчальному закладі” – зазначила директор  коледжу Лариса Римар.

В ході зустрічі відбулися обговорення щодо подальшого реформування в системі мистецької освіти. По даному питанню виступила заступник начальника управління – начальник відділу культури, охорони культурної спадщини Тернопільської обласної державної адміністрації Світлана Байталюк. Особливу увагу Світлана Анатоліївна звернула на питання щодо реалізації права на мистецьку освіту для дітей з особливими освітніми потребами.

Дирекція коледжу презентувала правила прийому на навчання здобуття кваліфікаційного рівня фахового молодшого бакалавра, прийом на який започатковується у 2020 році. Детально ознайомитися з умовами вступу можна за посиланням: