1-1Цього року конкурс юних піаністів відбудеться 29-30 квітня у Тернопільському мистецькому фаховому коледжі імені Соломії Крушельницької. Проходитиме він традиційно «наживо».

Перший тур конкурсу проводиться серед учнів у музичних школах та школах естетичного виховання. Його переможці беруть участь у другому, фінальному турі. Для цього потрібно до 20 квітня подати анкету-заявку.

У конкурсі беруть участь учні трьох вікових категорій: перша (молодша) вікова категорія – від 9-ти до 12-ти років (включно); друга (середня) вікова категорія – від 13-ти до 15-ти років (включно); третя (старша) вікова категорія – від 16-ти до 19-ти років (включно).

Докладніше про умови та вимоги конкурсу – у  положенні «ПІАНІСТИ ТЕРНОПІЛЛЯ»

За словами керівниці відділу «Фортепіано» мистецького коледжу Наталії Кравчук, конкурс «Піаністи Тернопілля» проводився із 2000 року. Його засновниками були коледж (тоді Тернопільське музичне училище) та благодійний фонд «Соломія». З об’єктивних причин останніх три роки конкурс не відбувався.

За час проведення його переможцями та лауреатами стали більше сотні юних піаністів з усієї Тернопільщини. Частина їх пов’язала своє життя з музикою.

 

Мітки: , ,