33Український диригент, композитор, Заслужений працівник культури України, професор Петро Андрійчук спрезентував бібліотеці Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької книгу Шандора Шрайнера «Тарагот — міст між моїм серцем і душами слухачів».

Ця книга присвячена унікальному музичному інструменту – тараготу і його мелодіям, що звучать у виконанні талановитого виконавця, аранжувальника, тонкого знавця угорського, словацького, румунського та українського музичного фольклору Шандора Шрайнера. Ось уже два десятиліття разом із рідним мистецьким колективом – заслуженим академічним Закарпатським народним хором він концертує по світу, даруючи йому неповторні мелодії, відкриваючи душі і серця слухачів, утверджуючи і примножуючи славу Срібної Землі. До читачів і виконавців йдуть також обробки народних пісень та авторські твори Шандора Шрайнера, зокрема, і ті, які сьогодні є у репертуарі Закарпатського хору.

Петро Андрійчук родом з м. Борщів. Навчався у Тернопільському музичному училищі (нині Тернопільський мистецький фаховий коледж імені Соломії Крушельницької). Закінчив Київську консерваторію (нині —  Національна музична академія України ім. П. І. Чайковського). Художній керівник, головний диригент народного ансамблю пісні й танцю України «Дарничанка». Викладає у Київському національному університеті культури і мистецтв.

Мітки: , , ,