оксана козира2В умовах карантину, який оголошено в Україні до 24 квітня та для належного виконання студентами навчального плану з усіх дисциплін у Тернопільському музичному коледжі ім. Соломії Крушельницької запроваджено різні форми дистанційного навчання.

Для предметів загальноосвітнього циклу та музично-теоретичних дисциплін усі викладачі й студенти включені у процес дистанційного навчання за допомогою додатку Google Клас. Інші групові заняття також проводяться з використанням сучасних інформаційних технологій.

Враховуючи специфіку навчального плану та великої кількості індивідуальних занять по спецінструментах, викладачі коледжу з фахових дисциплін теж запроваджують інноваційні форми роботи.

Викладач по класу фортепіано Оксана Степанівна Козира працює в коледжі уже майже двадцять років і, за її словами, не могла донедавна уявити, що доведеться працювати зі студентами на відстані понад 100 кілометрів за допомогою сучасних інтернет-технологій.

Свої уроки викладачка проводить зі студентами тричі на тиждень відповідно до розкладу із використанням відео сервісу програм Viber та WhatsApp, а також через соціальні мережі.

«Оскільки специфіка викладання фортепіано вимагає повного огляду піаністичного апарату, то студент налаштовує свій пристрій в положенні біля клавіатури зі сторони правої руки, щоб я могла прослідкувати за постановкою рук та перевіряти аплікатуру, яка використовується у тих, чи інших пасажах. Уроки онлайн проходять як звичайні заняття з зауваженнями, підказками, повторами окремих частин твору. Інколи студент записує відео і надсилає мені для оцінювання», — ділиться досвідом Оксана Степанівна.

Вона стверджує, що такі онлайн-уроки практично не впливають на якість викладання, адже важливо, що студенти мають можливість чути зауваження та настанови педагога, а викладач  — можливість оцінити рівень та динаміку підготовки студента.

оксана козира

оксана козира2

коментарів: 1

Nadya 1 квітня 2020 18:45

Молодець викладач
Важливе живе спілкування