7На порядок денний було винесено два питання: про підсумки творчої та фінансово-господарської діяльності закладів культури і мистецтв Тернопільщини за 2020 рік та основні напрямки роботи на 2021 рік; про підсумки розгляду звернень громадян, що надійшли в управління культури обласної державної адміністрації впродовж 2020 року. Засідання колегії відбувалося у приміщенні Тернопільського обласного краєзнавчого музею з дотриманням усіх санітарних норм.

Заступник начальника управління-начальник відділу культури, охорони культурної спадщини Світлана Байталюк представила нових членів колегії, серед яких і директор Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької Лариса Римар.

8

На засіданні зазначалося, що заклади культури області загалом зуміли побороти виклики, спричинені карантинними заходами через пандемію Covid-19, та працювати в режимі цифрових технологій. Так, наприклад, Тернопільський мистецький фаховий коледж імені Соломії Крушельницької підготував 11 онлайн концертів, які транслювалися у соцмережах та на тернопільських телеканалах. Значними були креативні напрацювання інших закладів культури – бібліотек, музеїв тощо.

Водночас члени колегії обговорили і проблемні питання, особливо ті, які виникають у галузі культури територіальних громад та новоутворених районів.

3

«Болючі питання, які існують у сфері культури, варто обговорити на засіданнях громадської ради, що діє при облдержадміністрації як консультативний орган. Проблемам потрібно надавати публічного розголосу, — запропонувала Лариса Римар. – Представникам закладів культури також потрібно об’єднати зусилля для популяризації мистецького контенту у мас медіа, якого бракує у стрічках новин сайтів, газет, радіо та телебачення».

Мітки: , ,