01«Нотний методичний посібник зараз дуже на часі для використання в школах мистецтв та коледжах, оскільки творів такого рівня для труби практично немає», — так охарактеризував роботи викладачів Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької  рецензент, український трубач, професор Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського, Луганської державної академії культури і мистецтва, заслужений артист України Володимир Подольчук.

Мова про два видання:  «Твори українських композиторів та українські народні пісні для труби у супроводі фортепіано» та «Твори українських композиторів та українські народні пісні для ансамблю труб у супроводі фортепіано». Їхні автори  -  спеціаліст вищої категорії, викладач-методист, організатор конкурсу молодих трубачів та валторністів ім.М. Старовецького, заслужений працівник культури України Богдан Жеграй та  спеціаліст вищої категорії, викладач-методист, диригент, оркестровщик, аранжувальник, заслужений діяч мистецтв України Михайло Віятик.

02

Схвальні відгуки про методичні посібники також надали професор Львівської національної музичної академії ім.М.Лисенка, заслужений артист України Роман Наконечний,  доцент Луганської державної академії культури і мистецтва Микола Артюшенко, доцент Одеської національної музичної академії ім. А.В.Нежданової Ігор Борух.

Навчально-методичні посібники викладачів Тернопільського мистецького коледжу схвалено Державним науково-методичним центром змісту культурно-мистецької освіти.  Їх рекомендовано як навчально-методичний посібник для використання в навчальному процесі у вищих музичних навчальних закладах І-ІV рівнів акредитації зі спеціальності «Музичне мистецтво», спеціалізації «Оркестрові духові та ударні інструменти» класу труби та для ансамблю труб.

 

Мітки: , , , ,