21Автором цього унікального видання є  Богдан Федорів, викладач мистецької школи Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької. В альбомі педагог-митець представив більше 200 кращих робіт своїх вихованців різних років.  У виданні презентовано різні напрямки образотворчого мистецтва, які викладають у школі, -  рисунок, живопис, композиція, скульптура.

Богдан Федорів підготував альбом-каталог, упорядкував його, видав  і присвятив 30-річчю мистецької школи Тернопільського мистецького фахового коледжу ім. Соломії Крушельницької.

«У виданні представлені роботи моїх вихованців як минулих років, так і тих, хто ще навчається. Це найкращі твори за останні 5 років, — розповідає п. Богдан. — Дехто вже закінчив нашу школу, навчався та ще навчається у вузах Тернополя, України за кордоном, опановуючи й надалі мистецький фах. Уже другий рік мистецька школа є структурним підрозділом Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької. Завдяки керівниці навчального закладу Ларисі Римар наша колись профспілкова школа мистецтв збережена, і продовжує діяти уже як структурний підрозділ коледжу, зберігаючи свою славну історію і величезні здобутки. Адже наші вихованці упродовж 30 років діяльності постійно беруть участь та виборюють призові місця у міжнародних, всеукраїнських та обласних престижних конкурсах».

В альбомі-каталозі подані також історія мистецької школи та короткі характеристики кожного з предметів. Один з примірників видання Богдан Федорів передасть у кімнату-музей Соломії Крушельницької, що діє при мистецькому коледжі.

Мітки: , , ,