Рік бандури26 лютого 2020 року о 15.00 в Українському домі «Перемога» з ініціативи Тернопільського педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка у партнерстві з Тернопільським музичним коледжем ім. Соломії Крушельницької  та іншими партнерами, відбудеться презентація заходів Року бандури на Тернопільщині, які відзначаються в рамках 100-річного ювілею уродженця Тернопільщини, українського поета – модерніста, доктора медицини, художника, бандуриста-віртуоза Зіновія Штокалка.

Тернопільською обласною радою проголошено 2020 рік – Роком бандури. Враховуючи той факт, що творча спадщина видатного бандуриста величезна і на сьогодні має великий  вплив на сучасне кобзарське мистецтво та продовжується у концертних виступах найвідоміших бандуристів сучасності, з метою вшанування Зіновія Штокалка з нагоди його 100-літнього ювілею, Тернопільською обласною державною адміністрацією видано розпорядження, яким затверджено план заходів щодо відзначення столітнього ювілею бандуриста.

Заходи організовуються з метою розвитку і популяризації бандурного мистецтва і вивчення творчості Зіновія Штокалка як реформатора сучасного кобзарства в Україні, українській діаспорі і світовій культурі загалом.