IMG_8604 (1) У Тернопільському музичному коледжі відбулося святкування Щедрого вечора під назвою «Файна Маланка у файному коледжі». Захід підготували студенти під керівництвом заступника директора коледжу з виховної роботи Ірини Романюк, викладача української літератури Марії Чорненької  та культорганізатора Богдана Маюка. Відзначення свята з переодяганням у фольклорних  та міфічних персонажів стало традиційним в коледжі. 

Цьогоріч, 14 січня — на свято Василія Великого, студенти коледжу «водили козу»,  вітали тернополян, викладачів та студентів закладу з Новим роком за старим стилем, розважаючи усіх добрими побажаннями, звеселяючи колядками та  щедрівками, а також жартівливими сценками і засіванням.

Свято Маланки відбувалося на сцені актової зали коледжу. Дійство багате дохристиянськими та релігійними традиціями і звичаями нашого народу — солом’яний дідух, кутя, дванадцять пісних страв, часник на кутах столу, як символ здоров’я, сіно, як символ чистоти і скромності.

Головними дійовими особами були господар, господиня, одягнуті в традиційний український одяг, Маланка з дружками, коза, цигани зі скрипалем, колядники. Хлопці засівали, дівчата щедрували, додаючи справжнього духу Новорічно-Різдвяних свят. Господарі дійства частували присутніх солодкими гостинцями.

Окрасою вечора стало виконання колядок, які прозвучали у сучасній інтерпретації,  у виконанні студентів хорового відділу («Добрий вечір тобі», «Пречистая Діва», «Тешуть теслі», «Небо і земля», «Дивная новина», «Темненькая нічка», «На Святвечір».

Фінальним акордом вечора, у виконанні артистів та глядачів, прозвучала колядка «Нова радість стала».