20180214_10140814 лютого в актовому залі Тернопільського обласного державного музичного училища імені Соломії Крушельницької відбулася методична конференція викладачів відділів народних інструментів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів і керівників оркестрів та ансамблів народних інструментів області (баян, акордеон).

На початку заходу присутніх привітала директор музичного училища Римар Лариса Іванівна. «Студенти музичного училища — це майбутня еліта нашої держави. Керівництво закладу багато часу приділяє розвитку педагогічної майстерності наших викладачів. Як випускниця народного відділу, я з особливим душевним трепетом ставлюся до баяна і акордеона, тому хочу, щоб цей інструмент і клас по цьому інструменту в нашому закладі розвивався. Ми плануємо посилити не лише клас баяна та акордеона, а також у перспективі розвивати клас цимбалів та гітари».

Принагідно Лариса Іванівна запросила всіх присутніх на святкові заходи з нагоди 60-річчя училища, які відбудуться у травні цього року.

20180214_103654

За словами головного спеціаліста відділу культури, охорони культурної спадщини управління культури обласної державної адміністрації Коваля Василя Романовича, відділення народних інструментів за підтримки дирекції музичного училища, щорічно проводить свято українського баяна та акордеона.  «Знаємо, що це не українські інструменти, але вони прижилися на наших теренах. В училищі ми маємо надзвичайно великі здобутки в цьому напрямку та маємо багато лауреатів міжнародних конкурсів».

Продовжилася конференція майстер-класом та лекцією на тему «Психофізіологічні умови формування технічного автоматизму гри на баяні», який провів викладач відділу народних інструментів Одеської дитячої музичної школи №5 Сєбов Іван Дмитрович.

20180214_103727

Пан Сєбов подякував за запрошення взяти участь у конференції, адже за його словами він три роки мріяв про цю зустріч. «Я маю свої методичні напрацювання та з радістю хочу з ними поділитися. На мою думку, техніка для музиканта — важлива, але не головна. Вона, як діамант на золотому персні, покращує  та прикрашає, але головне не це. Головне та радість, яку ми відчуваємо, коли беремо до рук цей геніальний інструмент», — поділився враженнями від гри на баяні Іван Дмитрович.