IMG_8105Представники української скаутської організації “Пласт” привезли Вифлеємський вогонь миру до Тернопільського музичного коледжу імені Соломії Крушельницької. Вогонь миру є символом світла, тепла, розуміння, надії і єдності християн всього світу.

Церемонія предачі вогню, участь у якій приймали представники новацтва та юнацтва Тернопільського пласту, відбулася біля куточка духовності у вестибюлі центрального корпусу закладу. Голова Тернопільської округи Оксана Шамрик привітала працівників та студентів коледжу: “Ми хотіли поділитись вогнем із місця народження Ісуса Христа із вами і разом із ним передати нашу любов, мир, щоб ви могли запалити цю свічку на Різдвяні свята, коли вся сім’я збирається за святковим столом і ми згадуємо народження Господа Ісуса.”

Директор коледжу Лариса Римар подякувала представникам організації, привітала усіх присутніх з прийдешніми святами і вручила гостям пам’ятні подарунки.

Акція “скаутської естафети” проводиться традиційно з 1988 року. Австрійська телерадіокомпанія та австрійські скаути вирішили допомогти потребуючим дітям, які святкують Різдво не дома – у інтернатах, дитячих будинках, лікарнях. Вони поїхали у місце народження Спасителя і привезли Вифлеємський вогонь у Австію. Наступного року традиція поширилася по світу. Щороку австрійські скаути привозять  вогонь у місто Відень до Архикатедрального собору і передають його скаутам світу. Українські пластуни підтримують цю  традицію уже на протязі 31-го року.