IMG_778215 грудня 2019 року о 15. 00 год у залі Тернопільського музичного коледжу ім. Соломії Крушельницької  за ініціативи Ukrainian Art Song Projekt відбудеться визначна культурно-мистецька подія “Світський музичний салон «Мистецька пісня», метою якої є відновлення та популяризація класичних музичних вечорів для усіх шанувальників української мистецької пісні.

Захід буде проведено за сприяння голови Благодійного фонду «Соломія» Лариси Римар та Тернопільського музичного коледжу ім. Соломії Крушельницької. Ukrainian Art Song Projekt і фірма звукозапису Musica Leopolis були створені відомим британським співаком, бас-баритоном Павлом Гунькою, разом з режисером і композитором Романом Турком, у яких зародилась мрія освоїти класичні шедеври української мистецької пісні та сприяти їхньому поширенню. З більш ніж 1000-і мистецьких пісень  уже записано 411. Багато з них – це шедеври найбільш видатних композиторів України, таких як: Микола Лисенко, Кирило Стеценко, Яків Степовий, Денис Січинський, Станіслав Людкевич, Василь Барвінський, Стефанія Туркевич, Остап і Нестор Нижанківські, Ярослав Лопатинський, Мирослав Волинський, Борис Лятошинський, Юрій Мейтус та Олександр Козаренко. Слова пісень перекладені з української на англійську, францзьку та німецьку мови. Ukrainian Art Song Projekt має підтримку міжнародного колективу митців та сповнених ентузіазму любителів музики.

Результатом цього проєкту стане неповторний дарунок музичної спадщини України цілому світові. Українська класична пісня уже виконується в багатьох найбільш помітних концертних залах і вивчається в музичних консерваторіях на різних континентах. Мистецька пісня є найбільш вираженою формою вираження в музиці, якою володіє цивілізована культурна нація. Вона допомагає визначити ідентичність і культуру народу. Україна володіє понад 1000-ю мистецьких пісень, 35-ти композиторів.

До 2030 року Ukrainian Art Song Projekt записуватиме всі ці мистецькі пісні та розповсюджуватиме їх по цілому світі.