IMG-909419 лютого у актовій залі Тернопільського музичного коледжу ім. Соломії Крушельницької відбувся святковий концерт відомого українського гурту із міста Івано- Франківськ «5-й океан», керівником якого є випускник коледжу 1994 року композитор Володимир Бардецький.

Християнський гурт «5-й океан» носить звання народного аматорського вокально-інструментального гурту Ураїни.

Володимир Бардецький – працівник культури Івано-Франківського міськвиконкому, директор Народного Дому, лауреат українських та міжнародних фестивалів.

Співорганізаторкою і виконавицею у гурті є викладач Івано-Франківської філії Київського міжнародного університету «Україна», член християнської спілки письменників України Неля Романовська.  Неля є авторкою трьох музичних альбомів та поетичних збірок «А в серці небо», «На рівні серця», «Діє СЛОВО», а також, духовно-патріотичної драми-мюзиклу «РозХРИСТана», у якій виконує головну роль.

Юлія Алакова – (працівник департаменту культури, має власну вокальну студію) та Валентин Кутузов є невід’ємними учасниками гурту.

Глядачі не помітно для себе поринули у особливо проникливий напрям поезії та музичного мистецтва. Адже духовно-патріотична пісня – це і є один із найбільш актуальних у теперішній, важкий для нашої країни час випробувань, напрямів мистецтва, що сприяє зміцненню духовних та культурних основ українського суспільства.

Краса і щирість чистого звучання пісень і поезії  дивувала слухачів, занурюючи у світ  високої духовності і патріотизму.IMG-9091

Хвилю захоплення у присутніх викликало виконання Володимиром власного інструментального твору під назвою «Розмова з Богом».

Гурт «5-й океан» є справжнім носієм національної культури, кожен із його учасників щиро любить українську мову, пісню і своєю мистецькою діяльністю сприяє культурному, духовному і патріотичному зростанню української молоді.

На прохання глядачів артисти розповіли в чому полягає загадкова назва гурту.

«Ідея назви прийшла сама по собі після проведення благодійних концертів у сиротинцях, місцях позбавлення волі,  зоні АТО, на яких люди запитували як ми називаємось. З уроків географії відомо чотири океани, а щодо існування ще одного вчені досі сперечаються. Для нас п’ятий – це океан Божої любові» — розповіла присутнім Неля Романовська.

Культорганізатор коледжу Богдан Маюк подякував гостям за музичне вітання з нагоди Дня народження коледжу, незабутню творчу зустріч, за гарний настрій, побажав нових творчих злетів і вручив пам’ятні подарунки.

Марія Калинич