IMG_6824

Сьогодні, 17 липня 2018 року, відбулася пленарне засідання чергової сесії Тернопільської обласної ради, на якому директор Тернопільського обласного державного музичного училища ім.С.Крушельницької, депутат Тернопільської обласної ради Лариса Римар у своєму виступі порушила проблему фінансування та належного функціонування музичних шкіл і шкіл естетичного виховання в області.

На думку депутата, в умовах реформи децентралізації не можна допустити недофінансування та зменшення навантаження викладачів мистецьких навчальних закладів, що приведе до зменшення кількості дітей, охоплених мистецькою освітою. «У Тернопільській області є 53 школи естетичного виховання та музичні школи, де навчається понад 9 тисяч дітей. Це — майбутня еліта української нації. Вирішуючи економічні проблеми, ми повинні взяти під контроль виконання органами влади усіх рівнів  зобов’язань у гуманітарній сфері. Це стосується у першу чергу об’єднаних територіальних громад, які здобувши певну автономію, через нерозуміння можуть зруйнувати усю систему мистецької освіти», — зазначила депутат.

Для прикладу  Лариса Римар навела ситуацію в Мельнице-Подільській та Заводській об’єднаних територіальних громадах, де є високою вірогідність скорочення місць навчання через брак коштів.

Депутат також нагадала своїм колегам відомий вислів про те, що коли держава не фінансує освіту і культуру, то в майбутньому вона фінансуватиме тюрми.

«Тому, я  ініціюю проведення моніторингу стану фінансування забезпечення музичних шкіл та шкіл естетичного виховання області. Хочу сказати, що я, як представниця мистецької спільноти, буду контролювати цю ситуацію, не допущу скорочення та доповім про ситуацію депутатам обласної ради і своїм виборцям!», — завершила промову Лариса Римар.