27-1Традиційно студенти та викладачі Тернопільського мистецького коледжу 23 вересня збираються біля пам’ятника своєї патронеси – Соломії Крушельницької, щоб покласти квіти у день її народження. Так було і сьогодні, з нагоди 149-ої річниці дня народження всесвітньовідомої оперної співачки, чиє ім’я носить мистецький коледж.

«Наш коледж уже розпочав підготовку до відзначення наступного року 150-річчя від дня народження нашої видатної землячки. До  цього готують творчі проєкти  і студенти, і викладачі навчального закладу», — наголосила директорка коледжу Лариса Римар.

Біля пам’ятника Соломії Крушельницькій також традиційно відбуваються найбільш важливі заходи коледжу – перший чи останній дзвоники, вручення дипломів чи студентських квитків, концерти студентів тощо.

Нагадаємо, виконавча рада ЮНЕСКО ухвалила рішення щодо відзначення нових пам’ятних дат у 2022-2023 роках. До них увійшли дві ініціативи від України: 150-річчя від дня народження оперної співачки Соломії Крушельницької та 300-річчя філософа Григорія Сковороди у 2022 році.

26-123-1

Tags: , , ,