P1060449

Сьогодні, 19 червня, дружина Президента України, голова «Українського культурного фонду» Марина Порошенко, а також  Надзвичайний та Повноважний посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович відвідали Тернопілля та взяли участь у відкритті відреставрованої за кошти американських платників податків «Дзеркальної зали» у Вишнівецькому палаці.  В рамках заходу відбулося спілкування директорки училища, депутата обласної ради Лариси Римар із високими гостями.

У 2015 році Національний заповідник «Замки Тернопілля» отримав грант Посольського Фонду США «Збереження культурної спадщини на проведення частини ремонтно-реставраційних робіт Вишнівецького палацо-паркового комплексу».

До гостей дійства з промовами зверталися Марина Порошенко — голова «Українського культурного фонду», Марі Йованович - Надзвичайний та Повноважний посол Сполучених Штатів Америки в Україні, а також голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. Приємним завершальним акордом офіційної частини був виступ Заслуженого артиста України, відомого бандуриста Дмитра Губ’яка, який виконав композицію «Пісня про Байду».

Музичний супровід заходу забезпечував струнний квартет музичного училища, про який дуже тепло відгукнулася пані Посол і підкреслила, що музика ніби перенесла її у часи Середньовіччя.

Як зазначила Лариса Римар, це «знакова подія у культурному і політичному житті України». «Мистецтво — це дипломатія й ідеологія, яка входить в українську реальність. Усі маємо бути до цього готові!», -  вважає Лариса Римар.

P1060372

P1060477

P1060492

P1060532

P1060583

P1060591

P1060515