1-4-1До фондів книгозбірні Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької представники громадської спілки «Творче патріотичне об’єднання “Музичний батальйон”» передали співаники та CD-збірки.  

Серед дарунків — співаник «Дунаю мій», який виданий за фінансової підтримки Українського культурного фонду та у співпраці з Національною всеукраїнською музичною спілкою. Збірка містить понад сотню народних пісень із клавірами, розміщеними у двох розділах – «солоспіви» та «хорові твори». Збірку ілюстровано двовзорами українського художника, нашого земляка Олега Шупляка.

Отримав мистецький коледж і видання музичного проєкту «Колискова від Тата» -  альбом колискових пісень, заспіваних для дітей чоловіками. До збірки ввійшли народні та авторські колискові, переспівані видатними українськими виконавцями.

Із циклу проєкту «Нескорений ПроRock» у бібліотеці коледжу разом із CD-дисками відтепер є збірки пісень на слова Тараса Шевченка, Олени Теліги, Василя Стуса, озвучені відомими українськими гуртами.

У співпраці з Українським культурним фондом  «Музичний батальйон» видав книжку «Придунайська історія», що є інтерактивним ілюстрованим виданням з аудіо-диском, де представлена музична п’єса та гра-подорож. Це літературно-музична романтична мандрівка-спогад пригод чумака Василя у пошуках коханої територією сучасної Одещини та в околі ріки Дунай в обробці народних пісень від музичного гурту «Очеретяний кіт». Це видання також передано мистецькому коледжу.

За словами представниці «Музичного батальйону» Таїсії Паращук, яка подарувала книжки, ці видання безкоштовно передають тим музичним закладам, педагогічні колективи яких зацікавлені у використанні збірок для ознайомлення учнів чи студентів  із українською народною пісенною спадщиною, і серед них — Тернопільський мистецький фаховий коледж імені Соломії Крушельницької.

Довідково. Громадська спілка «Творче патріотичне об’єднання “Музичний батальйон”» сприяє видавництву з доброчинною метою аудіо CD-збірок, друкованих музичних збірок та великих співаників як автентичного українського фольклору, так і якісної сучасної естрадної україномовної пісні.

 На світлині: директор коледжу Лариса Римар та голова ПЦК «Спів» Вадим Дарчук.

 

Tags: , ,