19 квітня о 16_50

18 квітня о 09:50 в першому корпусі (25 кабінет) Тернопільського обласного державного музичного училища ім. С.Крушельницької відбудуться дві лекції «Естетика вишуканості: синтез джазової та класичної гармонії у творчості Білла Еванса» та «Вплив музики на дитину, яка знаходиться у лоні матері».

 Лекцію «Естетика вишуканості: синтез джазової та класичної гармонії у творчості Білла Еванса» читатиме студентка 4-го курсу Ольга Шпинда, а про «Вплив музики на дитину, яка знаходиться у лоні матері» студентка 3 курсу Кінашевська Анастасія, відділ «Теорія музики». Захід проходитиме під керівництвом кандидата мистецтвознавства Бевської Ірини Дмитрівни.

«Може це моя дивакуватість, але, не дивлячись на те, що я професійний виконавець, я завжди вважав, що краще грати без слухачів» — Білл Еванс.

Творча особистість видатного американського джазового піаніста та композитора Білла Еванса (1929-1980), признаного як одного із найвпливовіших музикантів періоду після Другої світової війни, не є достатньо вивченою і розповсюдженою в українській музикознавчій сфері. Це пов’язано із проблемою усвідомлення оригінального доробку митця, музика якого є досить непростою і вимагає інтелектуального та чуттєвого слухача.