IMG-c3123d1ad52df45551c25816fe4f14c5-V
Молодіжний симфонічний оркестр України/YsOU – колектив музикантів віком від 12 до 22 років з усієї України, які поєднують в собі нестримну енергію, любов до музики та бажання рухатись вперед. 
У 2016 році за ініціативи української диригентки Оксани Линів та трьох німецьких партнерських інституцій — Бетховенського фестивалю в м. Бонн, Німеччина (Beethovenfest Bonn), Федеративного молодіжного оркестру Німеччини і Deutsche Welle, а також Міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt було створено Молодіжний симфонічний оркестр України/YsOU.
Проект здійснився за підтримки Федеративної Республіки Німеччина, Goethe-Institut, Міністерства культури України, Бетховенського фестивалю в м. Бонн (Beethovenfest Bonn) та в партнерстві з фестивалем LvivMozArt. Медіа-партнер — Deutsche Welle.
«Це був неймовірний день, наповнений емоціями,які я досі ніколи не переживала, це буде день який запам‘ятається на все життя я впевнена. Надзвичайний концерт, який зверне увагу людей до проблем екології незвичним для України способом, тому названий eco-symphony-concert. Це були неймовірні 2 години, і дійсно так як в розкладі на тиждень #musiccamp, в суботу з 19 по 21 – шалений успіх. Дякую усім хоо зробив цей концерт, цей день. Дякую! А також людям які вклали в цей концерт неймовірні зусилля, а саме: директору проекту Молодіжний оркестр України – Ірині Вакуліній, Арт- директору, диригенту Оксані Линів, та неперевершенній солістці-ударниці Віві Васіл‘євій (Болгарія-Німеччина), та помічнику диригента-музичному консультанту — драйвовому Ярославу Шемету! Вони Великі професіонали своєї справи, і я пишаюсь що можу працювати з такими Великими, дійсно Великими людьми!!!» - Оксана Кузяк
IMG-a05626ddc366eb20b6e9a0a3852bb80e-V
«Я глибоко вражений роботою (навіть не роботою, а життям) в цьому оркестрі. Наш Eco-symphony concert  дійсно зірвав шалений успіх  адже усі спільно доклалися до реалізації проекту і успішного виступу. Хочу висловити нереально велике дякую Ірі Вакуліній — директору  оркестру і цілеспрямованому лідеру , Оксані Линів — головному диригенту , творцю фестивалю Lviv MozArt і оркестру YsOU ; музичному  консультанту і нашому  великому приятелю — Ярославу Шемету , який ще в music camp в Брюховичах підготував з нами левову долю програми і надалі продовжує працювати з нами; і звичайно нашій  великій координаторці  , менеджеру оркестру — Олександрі Зайцевій. Найбільшу подяку хочу висловити оркестру YsOU за приємну теперішню і подальшу співпрацю …» - Назар Микитюк
FB_IMG_1533041499155
2018 рік став продовженням проекта-кооперації двох оркестрів: BJO та Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU (що був заснований у 2017 році за ініціативи відомого диригента Оксани Линів, за підтримки Федеративного Міністрества закордонних справ Німеччини, фестивалю BeethovenFest Bonn та DW, і, за натхненням  досвідом BJO, об’єднав у собі юних музикантів з усіх куточків України). Цей проект є профінансованим Федеральним Міністерством Закордонних Справ Німеччини і несе назву «Поширення цінностей та знань через музику, побудова зв’язків та зміцнення громадянського суспільства», що повністю окреслює його тези — поширення цінностей через музичне мистецтво та розбудова суспільної свідомості та комунікації.
IMG-385f39d43e0e41ffecdfd9a6da50ae8c-V
У його рамках у липні-вересні 2018 року заплановано реалізацію низки цікавих заходів співпраці: майстер-класи для учасників Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU з виконавського мистецтва за участі німецьких педагогів, дискусія з запрошеними німецькими експертами, тренінги з менеджменту, виступи YsOU на фестивалях LvivMozArt (21.07. Львів) та Young Euro Classic (16.08. Берлін), та зокрема приїзд  Bundesjugendorchester до України і його концерти у Києві (25.07.) та Львові (26.07.). Цей проект є фактичним продовженням співпраці між оркестрами та ініціативами, започаткованої у 2017 році.
Партнери проекту з української сторони: Фонд «Відкрита музика міста», Посольство Німеччини в Україні, МЗС України, відділ Культурної дипломатії МЗС України.
Фото : В. Андрійченко, С. Горобець